Ολοκληρωμένη λύση MPS για την Pernod Ricard Hellas

O όμιλος Pernod Ricard είναι ένας από τους δύο ηγέτες, σε παγκόσμιο επίπεδο, της κατηγορίας αλκοολούχων ποτών & οίνου και απασχολεί 18.000 εργαζόμενους σε 80 χώρες. H Pernod Ricard Hellas (ΕΠΟΜ ΑΒΕΕ), θυγατρική της ομώνυμης γαλλικής ποτοποιίας, που εδρέυει στη Μυτιλήνη, είναι γνωστή και αγαπημένη στην αγορά για το ούζο με τα σήματα «Μίνι», «Φήμη», «Λέσβος» και το λικέρ «Αιολική».

Η πρόκληση

Η εταιρεία στα πλαίσια γενικότερης ενδοσκόπησης του κόστους λειτουργίας της, έθεσε στο μικροσκόπιο την εκτύπωση και γενικότερα την παραγωγικότητα των τεχνολογικών συστημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, στόχος ήταν η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών εκτύπωσης και σάρωσης, ο έλεγχος των εξόδων και κατά επέκταση, η μείωση του κόστους εκτύπωσης με διατήρηση της παραγωγικότητας.

Υπήρχε σημαντικός όγκος εκτυπώσεων και ειδικά έγχρωμων που οδηγούσε σε αυξημένη κατανάλωση χαρτιού, μελανιών, τόνερ και ρεύματος.

Η λύση

Η λύση MPS της Intersys αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα δύο μεγαλύτερα μειονεκτήματα του υφιστάμενου συστήματος του πελάτη. Συγκεκριμένα, συνέβαλλε αποφασιστικά στη μείωση του κόστους αναλωσίμων και τον εξορθολογισμό της ροής εργασιών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των εκτυπώσεων, ενώ η εγκατάσταση νέων σύγχρονων συσκευών, συνέβαλλε και αυτή στην εξοικονόμηση ενέργειας, χαρτιού και τόνερ, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα των εργασιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας. Ειδικότερα, η λύση της Intersys εξασφάλισε:

Μείωση 45% σε ετήσια έξοδα εκτύπωσης.

Εξοικονόμηση 60k σελίδων χαρτιού, δηλαδή 151 πακέτων χαρτιού 500 φύλλων Α4.

Αξιοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού αναδιανέμοντας τον φόρτο της εκτύπωσης.

Μείωση έγχρωμων εκτυπώσεων κατά 18%, και κατά επέκταση μείωση έγχρωμων αναλωσίμων.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε

Η Intersys αξιοποίησε το συνδυασμό του ισχυρού hardware των εκτυπωτικών συστημάτων πολλαπλών χρήσεων της Canon με το ευέλικτο και επεκτάσιμο λογισμικό uniFLOW. Ο συνδυασμός αυτός οδήγησε σε μια απόλυτα ενοποιημένη λύση για να διαχειρίζεται ο πελάτης όλες τις ροές εργασίας εκτύπωσης και σάρωσης, καθώς και τις συσκευές του, με τους όρους που καθορίζει η φύση των εργασιών του.

Με την παρακολούθηση και καταγραφή των εκτυπώσεων και σαρώσεων που πραγματοποιούνται, ο διαχειριστής του IT μπορεί να προβαίνει σε παρακολούθηση εξόδων, έλεγχο ταυτότητας χρηστών και έλεγχο λειτουργιών, καθώς είναι σε θέση να πραγματοποιεί ομαδική διαχείριση των πόρων ανά ομάδα εργαζομένων.

Η λύση uniFLOW δίνει επίσης τη δυνατότητα υποστήριξης και ελέγχου τιράζ εγγράφων κάθε όγκου, μέσα από ένα και μόνο interface ελέγχου, ενώ παρέχει συνολική εικόνα και έλεγχο όλων των συσκευών της επιχείρησης, μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση της επένδυσης του πελάτη, χάρη στην υποστήριξη εγκαταστάσεων με συστήματα διαφορετικών δυνατοτήτων και προδιαγραφών.

Επίσης, ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα επέκτασης του συστήματος, τόσο από την πλευρά του hardware, με επιπρόσθετες συσκευές επέκτασης της χωρητικότητας και της προετοιμασίας εγγράφων, όσο και με τη δυνατότητα εκτύπωσης με τη χρήση φορητών έξυπνων συσκευών με ασύρματη δικτύωση.

Η προστιθέμενη αξία της Intersys

Έπειτα από συναίνεση του πελάτη, πραγματοποιήθηκε μελέτη των αναγκών του σε συνδυασμό με συνδιασκέψεις, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε συνολικά τις επιχειρηματικές προκλήσεις σε επίπεδο IT. Με την συμβουλευτική μας υπηρεσία ανακαλύψαμε τα αδύναμα σημεία και τις περιοχές βελτίωσης που θα εστιάσει η λύση και θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να απελευθερωθούν πόροι τους οποίους η επιχείρηση μπορεί να επενδύσει για την επιχειρηματική της ανάπτυξη.

INTERSYS ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

VIEW ALL -
TOP